Artikler om grafisk design & fotografering

Her formidler vi det vi brænder for, så andre kan have glæde af de iagttagelser vi gør os. I øjeblikket fokuserer vi på at skrive om fotografering, eftersom det er et emne der mangler på dansk generelt.


Landskabsfotografering

29 august, 2013

Forskellen mellem professionelle fotografer og nybegynder er mange, det kan være udstyret, mængden af objektiver eller erfaring til at se et godt motiv. Selvfølgelig spiller disse forhold ind, men der er en anden væsenlig og langt større faktor der gør den største forskel: tålmodighed og antallet af billeder.

Lær hvordan man udnytter dette til det fyldeste.

Læs videre

Arbejde med motivet

16 august, 2013

Dette kan lyde ret banalt for mange, da de fleste ofte bare tænker på at man skal ramme sit billede ind og trykke på en knap, og vupti man har fotograferet.

Faktisk er det sådan størstedelen bare gør. Ser noget, finder sit kamera frem og tager et billede, uden større omtanke. Mange tror så helt forkert, at man får bedre fotos, hvis man køber et dyrt kamera, uden at ændre holdning til hvordan man fotografere.

Læs videre

RAW & JPG

7 august, 2013

De fleste der har prøvet at tag et foto i RAW format, har måske oplevet at de ikke kan se deres fotos på deres computer. Dertil så fylder formatet utroligt meget på ens hukommelseskort, hvilket er årsagen mange stopper med at bruge det i en fart.

Man kan også svært sende en raw fil på email, grundet den størrelse og hvad er egenligt mening med tage RAW filer?

Læs videre

ISO, blænde og lukketid

1 august, 2013

Hvorfor skal man lære om ISO, blænde og lukketid? Årsagen er at ens kamera ikke helt præcist hvad du vil tage et billede af. Eller hvilke kreative muligheder du vil benytte. Netop ISO, blænde og lukketid er den første beslutning fotografen træffer, når man skal tage et billede.

Hvis du har et spejlrefleks og ikke lærere disse muligheder, så er får du hverken bedre billeder, eller meget glæde af dit kamera.

Læs videre

Kamera & objektiv

15 juni, 2013

For at forstå hvordan man tager billeder eller indstiller kamera og objektiv, så skal man have en grundliggende forståelse af ens værktøj. Kamera og objektiv producenter er rigtig glade for at bruge forkortelser samt akronymer, som hurtigt kan flyve hen og hovedet på forbrugerne.

Rigtig mange fotografer har svært ved at forstå de disse tal og mærker, som er lidt nødvendige for at kunne starte med at fotografer.

Læs videre